"Kunstnernes hule" er den direkte oversættelse af La
Buca degli Artisti. Og der var nok ingen, der havde
ventet, at navnet ville komme til at matche restauranten,
gæsterne og atmosfæren så godt.
Gennem årene er der
gået en strøm af berømtheder gennem de rustikke lokaler på
Godthåbsvej - heldigvis uden at påvirke den hygge og gode
service, der også er en af restaurantens mærkevarer.
Væggene bærer præg af portrætterede kunstnere, af hvilke
flere har besøgt La Buca.
Ettore og Ellis Lolli grundlagde restauranten tilbage i 1988 og siden har en ny generation taget over. Siden 2007
har deres søn
Guido Lolli, drevet restauranten videre i samme gode ånd. Ellis
havde sagt en del gange om sin hjemmelavede mad, inden
familien åbnede La Buca: "Hvis man bare kunne lave denne
type mad på en restaurant, så ville folk også forstå den!"
Hendes mand, Ettore Lolli, var ikke sen til at slå til.
Han havde nydt godt af den gode mad i mange år og var
generøs nok til at ville dele den med andre. I dag kan man se Ellis og Ettore på et maleri i restauranten, hvor de holder øje med om kvaliteten stadig holder.
Når sommervejret ellers tillader det, er det også muligt at spise
udendørs i restaurantens hyggelige gårdhave.